Nieuwe afspraken over te betalen en te ontvangen kinderalimentatie

 

Ouders die alimentatie betalen of ontvangen, doen er verstandig aan met hun ex-partner in gesprek te gaan om nieuwe afspraken te maken. Dat zeg het Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

Voor deze groep van gescheiden ouders verandert er dit jaar een en ander. De grootste verandering is dat de belastingaftrek voor het levensonderhoud voor kinderen is afgeschaft. Daarnaast vervalt de alleenstaande ouderkorting. Daar staat tegenover dat het kindgebonden budget voor alleenstaande ouders wordt verhoogd.

Deze optelsom kan ertoe leiden dat de alimentatiebetaler minder hoeft te betalen en de ontvanger minder krijgt, zegt het Nibud. Het instituut raadt ouders daarom aan met hun ex-partner in gesprek te gaan en een nieuwe begroting te maken.

Bron: ANP

 

Mocht u er samen met uw ex-partner niet uitkomen dan kunt u zich ook tot een advocaat wenden om nieuwe afspraken eventueel via de rechter af te dwingen.

U kunt daarvoor bij ons kantoor terecht voor een eerste gratis kennismakingsgesprek (voor een afspraak: 020 6935544) of op ons gratis inloopspreekuur elke maandag van 16.00 tot 17.00 uur.

 

Laura Scheffer


Comments are closed.